Patrick Gontier rondt opleiding succesvol af

Patrick Gontier rondt opleiding succesvol af

Nieuw-gediplomeerde uitvoerder:

Patrick Gontier volgde lang geleden een universitaire opleiding voor marketing en informatica in België, maar hield niet van de erop volgende baan. Hij belandde daarom bij een schildersbedrijf en kwam uiteindelijk in Den Haag terecht bij Heko, waar hij alweer bijna tien jaar met veel plezier werkt. Zijn honger naar kennis raakte hij echter nooit kwijt en zo kwam het dat hij op zijn zestigste de tweejarige opleiding ‘uitvoerder’ afrondde: Patrick Gontier is vanaf 6 juli gediplomeerd uitvoerder.

Patrick Gontier: ‘De uitvoerdersopleiding was een flinke klus en ik heb me er echt in vastgebeten. Aan het begin van de opleiding werd gemeld dat er wekelijks twintig à dertig uur huiswerk voor stond en dat klopte. Niet iedereen houdt dat vol naast zijn werk, maar ik heb het gehaald!
Het was dus pittig, maar ik heb er heel veel van geleerd: ik begrijp nu beter wat er op kantoor speelt tijdens het plannen van een nieuw project en waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. Ook heb ik meer overzicht over wat vakmensen uit andere disciplines dan schilderen nodig hebben op de werkvloer en groeide mijn bouwkundig inzicht. Ik kan nu de verantwoordelijkheid nemen op elk niveau van een onderhoudstraject en direct ingrijpen als dat nodig is. Mijn niveau van denken en doen is er beslist professioneler door geworden en ik ben Heko zeer dankbaar voor de kans die ik gekregen heb. Daarnaast wil ik Walther Rutgers en Arthur van der Voort bedanken voor de goede begeleiding tijdens mijn opleiding!’

Na Patrick Gontier zijn ook Danny van ’t Wout en Stefan van Dijk met de uitvoerdersopleiding gestart. Dit jaar zijn ze nog volop kennis aan het verwerven; volgend jaar volgt een grote praktijkopdracht – waarin van begin tot eind een werktraject moet worden beschreven en uitgewerkt – plus het examen. Patrick Gontier wenst beiden veel succes en zal ze met plezier helpen waar hij kan!